Какво постигна Джорджа Мелони, откакто встъпи в длъжност преди една година? Някои от

...
Какво постигна Джорджа Мелони, откакто встъпи в длъжност преди една година? Някои от
Коментари Харесай

Мелони след една година на власт: От евроскептичен лидер до един от най-големите съюзници на Брюксел

Какво постигна Джорджа Мелони, откогато встъпи в служба преди една година? Някои от политическите ѝ обещания към момента не са изпълнени, като главното е ограничението на противозаконната миграция. В неотдавнашно изявление тя сама призна това, като сподели, че, " резултатите не бяха такива, каквито се надявахме да забележим " . Планът ѝ да изиска от Тунис да ускори граничния надзор и да ограничи миграцията в подмяна на финансова помощ от Европейски Съюз за северноафриканската страна към този момент се провали.

В допълнение към това съгласно последните изследвания доста италианци считат, че не е направено задоволително за справяне с безработицата и инфлацията. Но съгласно анализаторите, когато преглеждаме първата година от мандата на Мелони, главният акцент не е толкоз в това какво е постигнала или не, а по-скоро в това до каква степен е съумяла да се преобрази, с цел да се приспособява към сложните времена през тези 12 месеца.

От националистически евроскептичен политически водач тя се трансформира в един от най-близките съдружници на Брюксел. Заедно с НАТО поддържа Украйна, като построи близки връзки с президента на Съединените щати Джо Байдън. Промененият метод на водача към редица въпроси бе приветстван от нейните гласоподаватели, като социологическите изследвания сочат, че партията ѝ " Братя на Италия " печели поддръжка

" Тя е възприела нов метод на ръководство на страната, който към момента не е вярно оценен. Тя е на половината път сред един доста несъвършен националистически водач и някой, който мълчи заради размера на работата, която би трябвало да бъде осъществена. Тя несъмнено се изявява като по-малко нападателен водач, който наподобява по-опитен от средностатистическите популистки водачи ", съобщи Лоренцо Кастелани, професор по история на политическите институции в университета " Луис " в Рим.

Рейтингът на утвърждение на нейното държавно управление остава много постоянен. Поради няколко фактора, в това число неналичието на мощна опозиционна партия.

" Италия претърпя 10 години на политическа неустойчивост, тъй че след неотдавнашната победа на дясноцентристката коалиция се върнахме към двустранна политическа система с хомогенно болшинство в Народното събрание. Мелони се е възползвала от няколко условия и е имала шанс. На първо място Матео Салвини е доста по-слаб от преди и не може да заплаши нейното водачество, а загубата на Силвио Берлускони сътвори вакуум във властта вътре във Форца Италия ", добавя още Кастелани.

Политическото водачество на Мелони може да се преглежда и като стабилизиращ фактор от доста италианци , защото Италия и други страни са изправени пред последствията от неотдавнашния израелско-палестински спор и руско-украинската война.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР